Het was juni 2012...

“Als het maar gezond is” werd voor mij op slag een totaal leeg begrip toen wij hoorden dat ons derde kindje geboren zou worden met een hartafwijking. Geen gezond kindje…


Ik dacht dat ik mijn leven op de rit had, getrouwd met de leukste man, twee mooie kindjes en dit kindje was onze kers op de taart. Nou dat was ze zeker maar wel op een manier die ons veel zorgen baarde.

Lente was ziek en bleek lang op de IC te moeten liggen. 

Die tijd was zwaar. Ik leefde zonder agenda omdat ik alleen de zorg thuis en de zorg in het ziekenhuis regelde. Ik genoot van de stralende lach van dit bijzondere meisje maar het deed zoveel pijn om haar dagelijks achter te moeten laten in het ziekenhuis. 

Avondeten stond elke dag voor ons klaar, de was werd gedaan en zelfs een stofzuiger hoefde ik niet door het huis te halen. Het was ook allemaal bijzaak! 

Wat doet het ertoe hoe je huis eruit ziet als je in zwaar weer verkeert.

Ik dacht echt dat ik alles voor elkaar had, maar het leven toonde zich in keiharde vorm aan ons. 


Tien maanden hebben we haar bij ons kunnen houden, waarna we voor altijd afscheid van Lente namen. Ik voelde mij leeg, en zo intens verdrietig. Ik wilde wel verder maar verdriet nam nog zo op onverwachte momenten de overhand dat ik steeds weer uit het lood geslagen werd.

Te pas en te onpas nam het gevoel van onmacht en machteloosheid bezit van me. Ik kon niet meer op oude voet verder, we waren een gezin met een verhaal.


Iedereen vond er wat van en allemaal met hun beste bedoelde advies. Ik vond het heel lief, maar kon niet overal voor open staan. Ik was nog steeds moe, niet alleen mentaal maar ook lichamelijk. Dat maakte het zwaar waardoor ik ook nog niet zoveel van anderen kon hebben of aannemen. 


Op een gegeven moment voelde ik een knopje dat omgezet wilde worden
, ik durfde weer wat meer vooruit te gaan kijken en werd uitgedaagd mijzelf te herontdekken. Het beste advies kwam uit mijn ervaring, uit alles wat ik had meegemaakt. 

GA GENIETEN VAN ELKE DAG.


Veel meer of veel minder was het niet. Ik mocht gaan genieten, mijn vlammetje weer voelen. 


Dat vlammetje kwam onder andere door de geboorte van ons vierde kindje, de echte laatste kers op onze taart. Maar ook doordat ik voelde dat ik van binnenuit mocht en kon gaan groeien.

Het moederschap bestaat niet alleen uit rennen en vliegen, zorgen en opknappen.

Het bestaat uit groeien, genieten, motiveren, omarmen, en alles wat je blij kan maken.

Was Lente mijn omslagpunt?

Jazeker! Ik vond een nieuwe weg in mijzelf door hard te gaan werken met een therapeut maar nam ook het besluit om na bijna 20 jaar het onderwijs te verlaten. 


Ik ging de opleiding tot integratieKindertherapeut volgen en richtte in 2018 mijn kindercoachpraktijk op. Het was een mega mooie stap om te ervaren dat er zoveel mogelijk was in de wereld van mijn eigen business.

IK HAD HET IN MIJ OM DIT ZELF TE DOEN! Ik die niet uit een ondernemersnest kwam. Ik, dat kleine onzekere meisje. Ja ik stond er en werd uitgedaagd mij te bekwamen op meer dan alleen het coachen van de kids. 


Dat werd extra duidelijk toen we in de eerste lockdown kwamen en er geen kind meer op straat te bekennen was, laat staan in mijn praktijk. 

Was Lente mijn omslagpunt?

Jazeker! Ik vond een nieuwe weg in mijzelf door hard te gaan werken met een therapeut maar nam ook het besluit om na bijna 20 jaar het onderwijs te verlaten. 


Ik ging studeren en richtte uiteindelijk mijn kindercoachpraktijk op. Het was een mega mooie stap om te ervaren dat er zoveel mogelijk was in de wereld van mijn eigen business.

IK HAD HET IN MIJ OM DIT ZELF TE DOEN! Ik die niet uit een ondernemersnest kwam. Ik, dat kleine onzekere meisje. Ja ik stond er en werd uitgedaagd mij te bekwamen op meer dan alleen het coachen van de kids. 


Dat werd extra duidelijk toen we in de eerste lockdown kwamen en er geen kind meer op straat te bekennen was, laat staan in mijn praktijk. 

De juiste mensen op mijn pad…

Soms kom je de juiste mensen op het juiste moment tegen. Ik had net iemand leren kennen die zei: “An, we gaan ’s fff lekker zitten om jouw toko een mooie draai te geven”. 

Heerlijk, die energie had ik nodig en daaruit groeide mijn online praktijk waarin ik vrouwen ging ondersteunen in het herontdekken van zichzelf. Ik deed de aanvullende opleiding tot bewustzijnscoach en ademcoach en voelde dat dit ongelooflijk bij mij paste.

Want weet je lieve vrouw, het leven is te mooi en te kort om je druk te maken over de laag stof onder je bank, het leven is te leuk om je druk te maken over de bergen was. Hoe hard je ook werkt, hoe zwaar je het ook hebt binnen je gezin, bewuste keuzes maken, intunen op jezelf is mega belangrijk om jouw vuurtje aan te houden en te kunnen genieten van de mooie dingen, je gezin en je werk.

Bedenk eens wat je kinderen zich van je willen herinneren…

De moeder die zich druk maakte over de was, of de moeder die hard werkte maar wel met volle aandacht erbij kon zijn omdat ze werkelijk tijd en ruimte kon creëren om samen te genieten?


Ik weet als geen ander hoe dat moet. Helaas heeft een mega nare ervaring geleid tot waar ik nu sta, maar weet je… ik ben mega mega dankbaar dat ik sta waar ik sta en dat ik andere vrouwen hierin mag begeleiden. 

En wow, ik begeleid nu vrouwen, moeders die zichzelf ook willen herontdekken. Vrouwen die het moederschap omarmen maar ook willen genieten van hun werkende leven. Lieve Vrouw, je bent te mooi om je alleen maar druk te maken over het stof in huis, of je kind er wel mooi genoeg uitziet of dat het hoofd maar vol blijft zitten met teveel to do’s. Het leven gaat over genieten, over waardevol zijn en over inspireren en dat vlammetje wakker ik graag bij je aan zodat ook jij gaat genieten!Wakker jouw vlammetje weer tot een mooi brandend vuur aan. Het leven is te mooi om er niet van te genieten.

Als je mij een beetje kent dan weet je dat…

  • Ik van doen houd. Als er iets moet gebeuren dan doe ik het. Ik ben geen twijfelkont en doorpakken hoort bij mij.
  • Goudsmid mijn allereerste beroep was. Dat creatief bezig zijn echt een super fijne uitlaatklep is.
  • Dat ik geniet van heerlijk uitwaaien op het strand met onze energieke hond Noortje.
  • Ik twee keer per week om 6.30 uur een dip neem in het koude water. Heerlijk om de dag fris te starten.
  • Ik mega verlegen was als klein meisje maar door de jaren heen dat achter mij heb kunnen laten en sta voor wie ik ben. Ik zeg waar het op staat en nodig andere vrouwen uit dat ook te doen.
  • Ik van muziek houd maar overdag ook mega kan genieten van de stilte in huis. Kids naar school en ervaren hoe heerlijk het is om in stilte te werken.
  • Ik het heerlijk  vind om avonturen te beleven met mijn gezin. Skiën, wandelen, de zon opzoeken, actief bezig zijn, heerlijk!

Nu is het jouw beurt


Ik ben benieuwd wat jou drijft, waar je staat en wat je denkt voor jezelf nodig te hebben.